Évzáró EuroKegel Verseny - avagy a nemzetközivé váló Magyarbiliárd

Készült: 2015. december 14. hétfő, 13:15

A nyáron júliusban a gyomaendrődi Körös Szállóban dán, német, magyar bábáskodással született meg az EuroKegel bábus biliárd játék, melyet az említett - a hosszú bábus biliárdban érdekelt - országok biliárd szervezetei terveztek és alkottak meg úgy, hogy mindegyik félnek megfeleljen.

Akkor nyáron már volt egy nemzetközi próbaverseny. Most az első hivatalos magyarországi EuroKegel verseny zajlott tegnap a Körös Hotelben.

 

Nyolc órától, tizenkilenc óráig igazán nagyszerű légkörben, érdekes, izgalmas mérkőzéseket élvezhettek a nézők és persze a 20 induló játékos. A játékosok a következő településekről érkeztek: Békés, Békéscsaba, Gyomaendrőd, Mezőberény, Okány, Szarvas, Szeghalom, Telekgerendás.

A négy csoportba beosztott játékosok körmérkőzést vívtak, melynek végén a legjobb kettő jutott tovább. Majd egyenes kieséssel folytatódott a közdelem a kisdöntőig, illetve a döntőig.
A játék lelkes, tüzes volt - leginkább arra kellet figyelni, hogy az első lökésnél most nem kell "dugni", illetve, hogy a "helye sincs" bábukat le kell venni az asztalról. :-)

Szoros, izgalmas küzdelmet hozó selejtezők után a kisdöntőt (a harmadik helyért) Kiss Attila és Turi Zoltán vívta, a döntőbe pedig Kurta László és Sáfián György jutott.

Kurta ellenállhatatlan volt, megint győztes lett.

Gratulálunk Laci, és persze minden helyezettnek!

  1. Kurta László (Békéscsaba)
  2. ifj. Sáfián György (Szeghalom)
  3. Kiss Attila (Telekgerendás)
  4. Turi Zoltánt (Békés)

Köszönet a szervezésért, a részvételért.

Még képek -->

BUÉK 2016 !! :-)