Mióta a magyarbiliárd (a bábus) hivatalossá szervezését beindítottuk minden bizonnyal a legnagyobb eredmény az eurokegel játék (mint a mi 120-as játékunk nemzetközi gyermeke) megszületése. De ehhez mérhető mérföldkő az is, hogy az AKK Brno (mint biliárd klub) és két prominens vezetőjének (Vláďa Jaroš, Martin Pařil) hathatós segítségével megrendezhettük az első nemzetközi eurokegel versenyt Brnóban. Sőt a megbeszélések reményt adnak arra, hogy rendszeresen rendezhessünk nemzetközi versenyeket Brnóban.

Miért is Brno? A térképre pillantva azonnal látható, hogy Brno közel esik elég sok országhoz..., illetve alkalmas méretű (se túl kicsi, se túl nagy) ahhoz, hogy alkalmas és kellemes otthona lehessen nemzetközi versenyeknek. Akkor hát Brno! :-)

A múlt vasárnapi versenyen 5 ország: Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Magyarország vett részt.
Délelőtt 9 órakor rajtolt el a verseny, a csoport küzdelmekkel. Az egyenes kieséses szakaszban a negyeddöntők tekintetében kiemelendő, hogy Tímár András búcsúztatta az addig remeklő szlovákiai Köles Balázst, illetve a két német nagyágyú Eric Baldermann, és Andre Hehene egymással viaskodott, amiből az előbbi került ki győztesen.

Estébe hajlott az idő, mire az elődöntők, három magyarral elkezdődtek. Mintha csak otthon lennénk, a két sokat próbált versenyző, Bíró Imre, és Szűcs Sándor régi ellenfelekként küzdöttek a döntőbe jutásért, a párharcot Bíró Imrének sikerült megnyernie (2-0).

A másik ág nemzetközi összecsapásán Tímár András, és Eric Baldermann feszült egymásnak, a találkozó végletekig kiélezett és feszült volt, a kiesett játékosok ekkorra már szurkolókká váltak, és biztatták saját versenyzőjüket. A nagy csatából, a rendkívül koncentrált Tímár András jött ki győztesen, búcsúztatva a talán legnagyobb esélyest.

A bronzmérkőzésen Eric Baldermann és Szűcs Sándor remek mérkőzést vívott. A magyar játékos már csaknem a maga javára billentette a mérleget, ám a német játékos zárta a mérkőzést győzelemmel (2-1).

A döntőben a már nemzetközi specialistának is számító két magyar csapott össze, Tímár András ott folytatta, ahol az elődöntőben abbahagyta, és az első szett közepétől megállíthatatlannak bizonyult, magabiztos játékkal győzve le Bíró Imrét (2-0).

Helyezettek:

  1. Tímár András (Gyomaendrőd, HU);
  2. Bíró Imre (Gyomaendrőd, HU);
  3. Eric Baldermann (Drezda, D);
  4. Szűcs Sándor (Békéscsaba, HU).

Köszönet minden résztvevőnek a sportszerű játékért.
Gratulálunk a helyezetteknek!
Köszönet a szervezőknek és külön az AKK Brno biliárdklubnak.

Legendás biliárdjátékok