Múlthét végén sikerült megegyezésre jutni a német és a dán küldöttséggel az egységes hosszú bábukkal játszott nemzetközi bábus biliárd játék az "Eurokegel Biliárd" tekintetében!!

A mintegy öt éves nemzetközi bábus biliárd kapcsolatkeresgélést és a brandenburgi előkészítő megbeszélést követően múlthét végén két teljes napi tárgyalást követően kialakult az Eurokegel Biliárd lényegi szabálya, sőt a versenyrendszer és a nemzetközi szervezet tekintetében is érdemben sikerült egyezkedni.

Sőt lezajlott az első Eurokegel Kupa, melyen a csantavéri biliárdklub jelenlévő játékosival együtt négy nemzet képviseltette magát.

Az első négy helyen a következők végeztek:

  1. Apollónia György - Magyarország
  2. Tímár András - Magyarország
  3. Daniel Zumpe - Németország
  4. Szűcs Sándor - Magyarország

Gratulálunk nekik!


Itt kell megjegyezni, hogy a legizgalmasabb és egyben legnagyobb érdeklődésre okot adó mérkőzés a németek legjobb formában lévő játékosa Daniel Zumpe és Tímár András között zajlott. Feszült és lelkes figyelem közepette András gyönyörű, elegáns játékkel győzedelmeskedett.
Örömteli volt! :-).

A megbeszéléseknek és a versenynek a gyomaendrődi Körös Hotel adott otthont, szenzációsan jó körülményeket nyújtva.

Kialakult tehát a Eurokegel Biliárd játék 1.0-ás verziója, mely nagy örömünkre igen közel esik a mi 120-as játékunkhoz. Természetesen még van csiszolni való a szabályon...

Legendás biliárdjátékok