Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően ma délután (2008.05.23.) megtartottuk (mi magyarbiliárd fanatikusok :-) ) az első megbeszélést a szervezett sportélet megteremtése végett - a helyszínt és a pogácsát a Gyöngy presszó biztosította.
Az összegyűlt 15 fő több település biliárdosait képviselte. A jelenlévők egyhangúan egyetértettek abban, hogy a megfelelő szervezettség megteremtése érdekében klubokat, illetve az ezeket integráló országos egyesületet kell létrehozni.
Az egyesület központi célja a magyarbiliárd játékok (120-as, 500-as, 1000-es), játékosok, klubok képviselete, a játékfeltételek javulásának elősegítése, e szép játékok népszerűsítése, illetve országos bajnokság szervezése. Mivel a "magyar biliárd" mint országos biliárdéletre utaló kifejezés, illetve a "magyarbiliárd" mint a Magyarországon honos bábus biliárdjátékok összefoglaló neve, hangzásában azonos, így az egyértelműség miatt az egyesület neve - szándékunk szerint - "Magyar Bábus Biliárd Egyesület" lesz, mely nyilvántartásba vételét követően kéri felvételét a "Magyar Biliárd Szövetségbe".

Az egyesülettel párhuzamosan több magyarbiliárd klub is alakul (önálló társadalmi szervezetként, egyedi névvel), melyek pedig az egyesületbe lépnek be nyilvántartásba vételük után (természetesen a később alakuló klubok is megtehetik ugyanezt). A megbeszélésen, a klubok alapításának segítésével kapcsolatban, elhangzottak értelmében felhívjuk az érdekelt biliárdosok figyelmét, hogy az egyesülettel párhuzamosan alakuló magyarbiliárd klubok létrehozását (idő, költség, munka megtakarítása érdekében) összefogottan szeretnénk segíteni. Kérünk tehát minden most magyarbiliárd klubot alakítani (és segítségünket igénybe venni) szándékozó biliárdtársaságot szíveskedjenek szándékukat jelezni, illetve névsort (minimum 10 fő: név, lakcím, anyja neve, telefon) küldeni e-mail címűnkre (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) 2008. június 30-ig. Köszönjük. A később alakuló klubok alapításához már a létrejött egyesület nyújt majd segítséget, illetve várja felvételi kérelmüket.
[2008.05.23]

<-- Megbeszélés előtti egyeztetés
Mi is legyen az egyesület neve? -->
<-- Pogácsát mindenkinek!
Hogy fogjuk a játékszabályokat egyeztetni? -->
<-- Felkészülés a nyitóbeszédre
Kezdjük! -->
<-- Jelenléti ív
Csak szervezetten lehet: egyesület, klubok -->
<-- Döntés után
"Ez jó mulatság, férfimunka volt! -->
<-- Jöhet a klub tervezgetés.
Legendás biliárdjátékok