Pándi Gábor klubelnök beszámolója:

Május elsején tartották, a 2001 óta, minden évben megrendezésre kerülő biliárdbajnokság díjátadó évzáróját a Krigli Sörözőben. A bajnokság a magyarbiliárd, piros golyós változatában került megrendezésre.

Az ide bajnokságban 22 játékos szerepelt, akik hagyományos módon, körmérkőzéssel döntötték el a helyezések sorrendjét. Ez azt jelentette, hogy 2018 októberétől kezdve, 21 héten át, minden versenyző, sorsolás szerint játszott, heti egy mérkőzést, amely öt partiból állt. A partik páratlan száma miatt, döntetlen eredmény nem lehetséges. A végeredményt a győzelmek száma adja. Esetleges azonos győzelemszám esetén, az egymás elleni eredmény rangsorol.

A bajnokság közben, Adamicza László (Macska) sporttársunknál egy súlyos, gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak, így ő sajnos, már nem tudta befejezni a bajnokságot. Emlékét megőrizzük, színes egyénisége hiányozni fog a söröző életéből.

Az ide bajnokság győztesének kilétéhez nem férhetett kétség, hiszen Mirk Tibor, a bajnokság eddig története során először, mind a 21 mérkőzését megnyerve, veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. A dobogó másik két fokáért viszont nagy csata folyt. Végül, Apollónia György és Vida Zoltán végeztek az érmes helyeken.

Végeredmény:

  1. Mirk Tibor 21 győzelem, 0 vereség
  2. Apollónia György 18, 3
  3. Vida Zoltán 18, 3
  4. Pándi Gábor 18, 4
  5. Pfeiffer Zoltán 18, 5

Gratulálunk a győztesnek és a helyezetteknek, ősszel folytatás következik, immár a XIX. évaddal.

A díjátadón egyben egy egyenes kieséses, vigaszágas, egyből-egy partis egyéni verseny is lebonyolításra került. Ennek végeredménye:

  1. Vida Zoltán
  2. Mirk Tibor
  3. Pándi Gábor
  4. Wéber Henrik
Legendás biliárdjátékok